dimecres, 28 de març del 2012

Llibres del mes

Març de 2012

PQPI connection, Lluís Miret
Noies i nois del PQPI d’electricitat han estat convidats a participar en un campionat esportiu. L’entusiasme per anar d’excursió, ni que sigui amb la condició d’haver de competir, els envaeix i no veuen el moment de deixar aparcades les classes. Tot just arribar, el PQPI d’electricitat es troba amb el PQPI de perruqueria local que es converteixen en supporters incondicionals i una vegada passat el tràngol del torneig en amics inseparables. Mentrestant hi ha hagut un atracament en una sucursal bancària de la ciutat i sense saber com el botí ha anat a parar a mans del PQPI d’electricitat, motiu pel que s’estableix un estira i arronsa animat i divertit entre els nois, que s’embarquen a descobrir els autors del robatori, i l’inspector Robredo que els considera autors del delicte.
Premi Mallorca de Narrativa Juvenil. Novel·la divertida, col·loquial i molt propera a com s’expressen els lectors.

Febrer de 2012
Temps de miracles, Anne-Laure Bondoux

Per a en kumail, un noi del Caucas que viu la guerra de primera mà, arribar a França és l’única oportunitat per aconseguir el seu somni de viure millor i en llibertat. El seu apadrinament per la Glòria, també fugitiva, serà la millor ajuda per superar les calamitats que els esperen i que moltes vegades veurem acompanyades per traços d’una tendresa extraordinària.
Una lectura que ens fa entendre i viure què representa fugir d’una guerra i lluitar dia a dia per aconseguir sobreviure.
L’estil realista i poètic alhora fa que ens identifiquem amb els protagonistes malgrat pertànyer a una realitat tan allunyada de la nostra.
L’acció constant no ens deixa desconnectar i la intriga es manté fins a l’últim capítol que es tanca amb un final sorprenent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada